Nagyot villant az Ara!


Az őszi kollekciójában számos újítással lehet találkozni, ami igazán a kényelemre van kihegyezve. Elmondhatjuk, hogy a divat és a kényelem nem ellenségei egymásnak, hanem kéz a kézben járnak.


No de mit is tudnak ezek az újítások?


A HighSoft:

A szuper puha bőr felsőrész gyengéden idomul a láb egyedi formájához mégis megőrzi a cipő tartását. A különlegesen rugalmas járótalp és a bőrrel fedett speciális habszivacsból készült lábágy, mely lágyan követi a láb boltozatát ezáltal extra kényelmet biztosít.


FUSION4:

Divat és Kényelem sportos köntösben. A többzónás felsőrész nagyon rugalmas, mely a láb kényes pontjaihoz idomul, egyben stabilitást is biztosít.


Cserélhető talpbetét:

Ez annyiban jelent újítást, hogy a csinostól a sportosig egyre szélesebb skálán mozog azon modellek száma melyek kivehető talpbetéttel készülnek.

CIPŐÁPOLÁS

Az első és legfontosabb az impregnálás. Az impregnálás vízlepergetést jelent, azonban sokkal többet tudnak ezek a szerek a nedvesség távoltartásán kívül. A bőr, textília felszínén védőréteget képezve megakadályozzák a szennyeződések beszivárgását az anyag mélyébe, így a felületről könnyű eltávolítani még a makacs foltokat is.


Következő lépés a bőrnek megfelelő ápolót felvinni a cipő felületére, itt fontosnak tartom megemlíteni, hogy olyan legyen az ápoló, ami nem szárítja, hanem táplálja a bőrt. Ilyen pl a méhviasz tartalmú ápolok.

Ezután újra jöhet az impregnálás. Ezt a folyamatot érdemes legalább havonta egyszer megismételni, persze az időjárás befolyásoló tényező. Téli időben természetesen érdemes sűrűbben tisztítani a lábbelit. Ha sáros, vagy nagyon koszos, akkor használj cipő sampont, ez főleg a hasított bőröknél számít, mert az úgynevezett kizsírododást megszünteti.


Hidd, el megéri a fáradságot, mert cipő élettartamát hosszabbítod meg ezzel.

 


Amit a gore-tex vízálló cipőkről érdemes tudni !!!Ha lábunknak melege van vagy fázik akkor rosszul érezzük magunkat. gore-tex vízálló kényelmi cipőkA GORE-TEX lábbelik optimális védelmet nyújtanak, tartósan vízhatlanok, mégis maximális szellőzést biztosítanak. Az ilyen lábbeli különleges jellemzője a GORE-TEX membrán, amely mikroszkopikus szerkezetének köszönhetően távol tartja a vizet, de a láb izzadságát azonban kiereszti.

Így a láb mindig kellemes meleg és száraz marad.

A GORE-TEX membrán forradalmi és egyedülálló. A membrán 1,4 milliárd mikroszkopikus pólust tartalmaz négyzetcentiméterenként. Egy pólus 20 ezerszer kisebb, mint egy vízcsepp így az eső egyáltalán nem hatol át rajta, ugyanakkor 700 -szor nagyobb, mint egy vízgőz molekula: így az izzadság elpárologhat. A GORE-TEX membrán kiváló minőségű textíliára van felerősítve, ami védelmet nyújt neki. A bélés és a külső anyag között a cipő szerkezetében helyezkedik el és gondoskodik róla, hogy láb a különféle időjárási körülmények között is kényelemben legyen.

Különféle fizikai tevékenységek közben az év minden szakaszában szárazon és megfelelő hőmérsékleten tartja a lábat.


Ingyenes talpvizsgálat, és talpbetét készítés

 

ingyenes talpvizsgálat és ortopéd betét analízis kényelmes cipőkhözAz emberi talp az evolúció mesterműve, amely az emberi test alapjaként mindennap kemény munkát végez, hiszen a teljes súlyunk erre a pár négyzetcentiméter összpontosul.

A kifejlesztett mozgás technológia más néven EMT  egy olyan talpbetét család, amely alátámasztást ,védelmet, stabilitást  ad a lábnak és  csökkenti az ízületi fájdalmakat.

A dinamikus EMT betét segít újra aktiválni  az ellankadt izmokat, ínakat és javítja, a testtartást valamint kiegyensúlyozza a testet érő terheléseket járás és állás közben. A betét könnyen illeszkedik szinte minden típusú lábbalihez és alig foglal el helyet, így a kivehető talpbetét sokoldalúan használható .
A memóriahabból készült sarokpárna minden egyes lépésnél csökkenti a csontozatunkra ható negatív erőhatásokat

A talpbetét ára: 8000.-ft.


Hasznos tippek cipő vásárláshoz!


A cipő az egyik legmeghatározóbb kiegészítője minden egyes öltözéknek. Sajnos  ez egy olyan kiegészítő, amely sokba kerülhet, és nem csak az ára miatt, hanem sok fájdalommal járhat, ha nem megfelelő lábbelit választunk.
Mi ehhez szeretnénk hasznos tippeket adni, hiszen az egészség megtartása érdekében nagyon fontos, hogy minden napot kényelmes cipőben töltősünk el.
A kényelmetlen lábbeli komoly ízületi fájdalmakhoz vezethet.

Vásároljon a nap végén!

A kéz és a lábfej megduzzadhat a nap folyamán, ezért a reggel vásárolt cipő később kényelmetlen lehet. Ahhoz, hogy jó méretet válaszon érdemes a nap második felében elindulni a boltok felé, hiszen már jobban fogja érezni, mi az, ami valóban kényelmes.

Ha lehet próbáljon fel három méretet!

Ha biztosra szeretne menni, először próbája fel a kiválasztott cipőt a megszokott méterbe, majd egy vagy fél számmal nagyobbat és kisebbet is. Sokan csak egy méretet vesznek mindig, pedig a különböző márkák, sőt márkán belül is az egyes modellek változó méretűek lehetnek. Ha bizonytalan, válassza a nagyobb méretet, mert bele lehet tenni egy betétet, amitől akár  kényelmesebb lehet a cipője.

Nem minden a szépség!

Nagyon idegesítő, mikor az új cipő csodálatos divatos, de hordahatatlan, mert fáj benne a lába (ez kidobott pénz).
Ezért inkább költse olyan lábbelire  a pénzt, ami kényelmes, és járni is tud benne!

Viseljen valami csinosat!

Mindenki akkor érzi jól magát, ha jól néz ki. Szabadidő nadrágban magassarkút próbálni nem a legjobb ötlet, ezért érdemes olyan öltözékben elindulni cipőt venni, amihez majd viselni szeretné.

Válasszon telitalpú fazont!

A magas sarkú cipők gyakran kalapácsujj, bütyök kialakulásához vezethetnek. Ha azok közé a nők közé tartozik, aki szereti a magassarkút, vagy kötelező viselet, akkor a telitalpú fazon tökéletes választás. A telitalp előnye, hogy nagyobb területen éri a talajt, így egyenletes a súlyelosztás eredményez a  talpon.

Nem minden a divat!

Ha egy cipő nem áll jól, rakja vissza a polcra, és keressen tovább! Például a bokacsizma vagy bokapántos cipők "elvágják", így optikailag rövidítik a lábadat. Ez pedig nem előnyös egy olyannak, akinek eleve rövid lábai vannak, még akkor sem, ha a kiszemelt darab a megfelel a legújabb divatnak.