Kényelmi cipők, komfort a mindennapokban

Cégünk 2001-ben nyitotta meg kapuit a vásárlói előtt, azzal a céllal, hogy olyan embereknek nyújtson segítséget, akiknek különösen fontos, hogy kényelmi cipőben töltsék a napjaikat.
Kezdetben két német kényelmi cipő márkával indultunk, az Ara és a Rieker cipőkkel. Néhány szóban, ezekről a cégekről…

 

Ara kényelmi cipők

Az Ara Shoes németországi cég immáron 60 éve családi tulajdonú vállalatként működik.
A vállalat üzlet politikája, hogy a kényelmi cipők kategóriájában minden igényt kielégítő kollekciót biztosítson vásárlói számára.

Az Ara kollekcióban megtalálhatjuk a sportos, az elegáns, és a fiatalos modelleket egyaránt. Az egyedi fejlesztéseknek köszönhetően az Ara kényelmi cipők rendkívül kényelmesek és tartósak.

A márka jellemzőbb kényelmi tulajdonságai:

  • A kényelmi cipők és szandálok bőségei F-től K-ig terjednek ez azért lényeges, mert, ahogy a magasságunk sem egyforma úgy a lábunk szélessége is különbözik. Ha megfelelő bőségű lábbelit választunk, akkor a lábfej kényelmesen elfér a cipőben, nem a szorít, nem tör, nem okoz egyéb deformitást.
  • A kényelmi cipők méretei félszámonként növekednek, ez segítséget nyújt a megfelelő méret kiválasztásában.
  • Csizmaszárbőségek S-től XXL-ig terjednek, ennek köszönhetően nem kell lemondani az elegáns vagy sportos hosszúszárú csizma viseléséről.
  • Kivehető betét lehetőséget kínál, hogy saját lábra készített betétet hordjunk akár alkalmi cipőkben is.

 

Gore – Tex vízálló lábbelik

A Gore - Tex kényelmi cipők vízállóságukat a Gore - Tex membránnak köszönhetik. Ez a membrán a vízcseppeket nem engedi beszivárogni a cipőbe, de a szervezet által termelt hőt engedi távozni, ez azért lehetséges, mert a porózus szerkezetű membrán mikroszkopikus lyukacskái kisebbek, mint az eső csepp, de nagyobbak a víz molekuláinál.

 

Rieker kényelmi cipők

A Rieker vállalatot 1874-ben alapította Heinrich Rieker és üzlettársa Német országban. A cég mai napig is a család tulajdonában van. Jelenleg is az alapító ükunokája, Markus Rieker vezeti.

A cég filozófiája, hogy minden korosztálynak divatos ámde, a lábanatómiájának megfelelő kényelmi cipőket gyártson. A Rieker kényelmi cipők különlegességét az antistress tulajdonságok adják. Az egyik ANTISTRESS tulajdonság az optimális kaptafaforma, melynek köszönhetően a Rieker cipőkben több hely van a láb számára ezáltal nagyobb kényelmet biztosít járás közben. A másik ANTISTRESS tulajdonság egyedi poliuretán anyagú talp. A talp jellemzője a jó kopásállóság, rugalmasság hajlékonyság. Mind ezek ellenére a Rieker kényelmi cipők rendkívül könnyűek, és nagyon jól csillapítják a járás közbeni rezgéseket.

A Rieker márkára jellemző még az anflechter (kézzel varrott) technológia alkalmazása. A cég saját fejlesztésű Rieker TEX membránt használ, hogy az általuk készített kényelmi cipők vízállóságát biztosítsák. Vásárlóink visszajelzései alapján bátran kijelenthetjük, hogy a Rieker kényelmi cipők remekül bírják a mindennapi igénybe vételt.

Pár évvel később, amikor a Berkemann cég Magyarországra érkezett, mi is elkezdtük az általuk gyártott kényelmi cipők forgalmazását. Úgy gondoltuk, hogy termékeinek tulajdonságai abszolút beleillik a filozófiánkba…

 

Berkemann kényelmi cipők

A Berkemann vállalatot Heinrich Ad. Berkemann hamburgi cipész alapította 1885-ben. 110 évvel később a Berkemann cég Magyarországon építette fel üzemét, és itt gyártják az összes Berkemann lábbelit.
A Berkemann a kényelmi cipőket anatómiai talpbetéttel készítik, ez a betét öt ponton támasztja alá a lábat, és segíti a stabil testtartásban. A haránt és hosszboltozati alátámasztás megakadályozza a boltozatok tovább süllyedését, valamint a speciális sarok kiképzés egyenletes súlyelosztást biztosít a talpon.

A kényelmi cipők egyes modelljeit kivehető talpbetéttel készítik, így könnyebb a betét tisztántartása. A Berkemann betétek mosózsákban 30 fokon gyapjú mosószerrel mosógépen is moshatóak. És ha elhasználódik a betét lehet másikat rendelni hozzá, így a kedvenc cipőinket tovább viselhetjük. Ha szükséges saját betétre is cserélhető.

Az úgynevezett stretch papucsokat, kényelmi cipőket azoknak ajánljuk, akik bütyök, kalapácsujj, tyúkszem problémával küszködnek. A strech (extra puha, rugalmas, könnyen táguló) anyagnak köszönhetően a kényelmi cipők felveszik a láb formáját így kímélik az érzékeny fájós részeket.